Isidre Tolosa

Neix a Barcelona el 4 de novembre de 1966. Dels 16 als 21 anys treballa al Magatzem de Marieta Tèxtil, de la mà de Maria Cardoner, remenant teles, colors i estampats inusuals per l’època. Al llarg de 18 anys i fins al 2005 treballa en el món de la restauració.

L’any 1996 inicia classes de dibuix, composició i tècniques pictòriques amb en Gustavo Grünig, pintor i ceramista. El juny del 2002 realitza la seva primera exposició amb la sèrie “Peixos”, al restaurant Silenus de Barcelona. Compagina l’aprenentatge de diferents tècniques de gravat amb la pintura. Participa en diferents cursos de paisatge a l’oli de l’Escola Sanvicens, impartits pels pintors Teresa Llàcer i Àngel G. Llàcer. És justament en una d’aquestes estades, un vespre a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca de Montroig del Camp, quan en Francesc Grau li parla d’en Mariano Andrés Vilella, escultor, mestre de talla de pedra i professor a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Des del 2004 assisteix al seu taller sorgint entre ells una gran amistat, i aprofundint en el coneixement del món de l’escultura en pedra. Al llarg d’aquests anys ha realitzat diferents col’lectives, entre elles a la Galeria Pèrgamon Quatre i a la Fundació Setba.

L’any 2009 va ser un dels finalistes en el 3er Premi d’Escultura de la Fundació Vila Casas amb la seva obra “Llibres”, passant a formar part de la col’lecció permanent de la Fundació, i sumant-se posteriorment altres obres seves a la col’lecció de la Fundació. Del setembre del 2011 al maig de 2012, va realitzar l’exposició “Pedres líquides i llegibles” en el Museu d’escultura contemporània Can Mario de la Fundació Vila Casas. Ha exposat també obra seva a la Galeria d’art Joan Planellas (Tossa de Mar – Girona), a la Galeria Fons d’Art (Olot -Girona), amb l´’exposició de desembre 2012 a febrer de 2013, i a Art Libris 2014.